UEM



La Unitat per a la Educació Multilingüe (UEM) naix al Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, com a resultat del conveni de col·laboració acordat entre la Universitat d’Alacant i la Federació Escola Valenciana.

Aquest espai té com a objectiu oferir assessorament als centres educatius en matèria d’educació multilingüe, potenciar la investigació sobre aquesta àrea, fomentar la formació permanent i l’ intercanvi d’experiències educatives.

A la pàgina podem conèixer la
relació dels centres educatius amb el PEBE (Programa d'Ensenyament Bilingüe Enriquit)

• Centres amb Programa d'Ensenyament en valencià (PEV)

• Centres amb Programa d'Immersió Lingüística (PIL)

• Centres amb Programa d’Incorporació Progresiva (PIP)

 
Si s’entra en centre destacat podem observar que s’al·ludeix a col·legis per unes característiques concretes i es fa una descripció amplia del centre tenint en compte aspectes com: context del centre, funcionament i objectius general del centre, context lingüístic....




Si cliquem en “Recursos d’aula” apareix una gran quantitat de material de tot tipus: experiències de treballs dels tàndems lingüístics, mapes visuals, activitats per al desplegament de les habilitats orals (infantil, primària i secundària) programes per aprendre la llengua de forma interactiva (Joc Pintallengües, Jugallengua, Fonet, XTEC, Catavolta), jocs, projectes...

A més, en recursos lingüístics hi ha materials també molt útils com són diccionaris (diccionari català-valencià-balear, muiltilingüe, visual...), gramàtiques (gramàtica de la llengua catalana, gramàtica d’usos lingüístics, gripau) i programes (saó, googletranslate, esdir.cat...)
 


Un altre apartat és l’assesorament, en el qual trobem una sèrie de preguntes i respostes realitzades tant per mestres com pares i mares, i estan relacionades amb l’ensenyament de les dues llengües oficials del País Valencià i la convivència amb la llengua dels alumnes nouvinguts.

Les preguntes estén dividides en tres blocs:

1.Aspectes organitzatius i legals
2.Projecte Educatiu de Centre i Projecte Curricular de Centre
3. Treball d’aula i experiències didàctiques

 


Pel que fa a la bibliografia, aquesta està dividida en novetats, manuals, recursos i xarxa. La informació aportada en general en cada llibres es: autor, any de publicació, editorial i una ressenya sobre que tracta el llibre.



Finalment, dir que hi ha l’apartat de legislació que recull les ordres segons les qual es van elaborar els programes educatius bilingües que s’imparteixen a la Comunitat Valenciana. També s’ofereix la possibilitat de conèixer amb major precisió la legislació valenciana sobre la introducció de la llengua catalana en l'ensenyament i sobre els programes educatius bilingües.

No hay comentarios:

Publicar un comentario